MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Ipoh

Latest News for Ipoh in "General"

PPKK penggerak program kesihatan


Panel Penasihat Klinik Kesihatan (PPKK) berperanan sebagai ejen sokongan dalam menggalakkan masyarakat mengamalkan cara hidup sihat.

Warga 2 Briged diingat baiki kelemahan pengurusan

Seluruh warga 2 Briged diingatkan supaya memainkan peranan masing-masing dalam memastikan segala kelemahan yang dikenal pasti termasuk dalam aspek pengurusan dokumen, aset dan latihan dapat diatasi sepenuhnya.

BN Youth Job Fair capai sasaran

Kira-kira 6,000 orang tidak melepaskan peluang mengunjungi Karnival Kerjaya Pemuda BN 2014 (BN Youth Job Fair 2014) di Dewan Jabatan Belia dan Sukan Negeri, di sini, anjuran Pemuda Umno Bahagian Ipoh Barat dan Pusat Kerjaya Amanjaya (Peka).

Nelayan tembak polis ke tali gantung

Seorang nelayan dijatuhi hukuman mati oleh Mahkamah Tinggi Ipoh, semalam atas kesalahan melepaskan tembakan ke arah polis ketika cuba ditahan di Kampung Baru, Kuala Sepetang, kira-kira lapan tahun lalu.

HBUK cari waris pesakit

IPOH - Hospital Bahagia Ulu Kinta (HBUK) meminta bantuan orang ramai mencari waris keluarga seorang lelaki warga emas kerana telah tinggal di hospital berkenaan lebih dari tarikh ditetapkan.

MH17: 'Kami sanggup tunggu'

“Kami sanggup tunggu sampai bila-bila, asalkan pihak yang bertanggungjawab dibawa ke muka pengadilan.”

Kegemilangan perlombongan Perak

IPOH 16 Sept. - Perbadanan Menteri Besar (MB Inc.) mengorak langkah melalui jalinan kerjasama bersama Jabatan Mineral dan Geosains dalam membangunkan penyelidikan serta analisis geologi sumber mineral di negeri ini.

3,000 peluang pekerjaan di BN Youth Job Fair

IPOH 16 Sept. - Kira-kira 3,000 peluang pekerjaan ditawarkan sempena karnival kerjaya, Barisan Nasional (BN) Youth Job Fair yang akan berlangsung di Dewan Jabatan Belia dan Sukan negeri, di sini pada 27 September ini.

Perak pintu masuk pasaran panel solar

Kerajaan negeri mengharapkan perjanjian persefahaman bersama syarikat panel solar berteknologi tinggi yang berpangkalan di Republik Lithuania, mampu mewujudkan industri seumpamanya di negeri ini.

Gua Tempurung pusat sehenti sukan

Kawasan Gua Tempurung, dekat sini, akan dijadikan pusat sehenti bagi sukan rekreasi termasuk aktiviti pesawat kawalan jauh.