MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Ipoh

Latest News for Ipoh in "General"

Ketua kampung wanita pertama sedia sahut cabaran

Ipoh: “Memang berat memikul tanggungjawab sebagai ketua kampung, tetapi saya menyahut cabaran itu," kata Esah Ahmad yang melakar sejarah menjadi wanita pertama di Perak memegang jawatan itu.

Mengaku pandu cuai

 

Ipoh: Lelaki didenda RM1,700 di Mahkamah Khas Trafik di sini, selepas mengaku bersalah memandu secara gopoh dan cuai hingga membahahayakan orang lain pada 8 November tahun lalu.

Tembak siling restoran

Ipoh: Seorang lelaki melepaskan satu das tembakan ke arah siling sebuah restoran makanan laut di Medan Ipoh, di sini, sebelum melarikan diri pada 10 malam tadi.

'Batu Kaktus' 214 juta tahun

Taiping: Bongkah batu granit menyerupai bentuk pokok kaktus dianggarkan berusia 214 juta tahun menjadi tarikan utama taman rekreasi Spritzer Ecopark, Air Kuning, Pokok Assam, dekat sini.

Empat pegawai Imigresen parah

Ipoh: Empat pegawai Jabatan Imigresen parah dan seorang lagi cedera ringan selepas pacuan empat roda yang mereka naiki terbabit kemalangan di Kilometer 272.9 Lebuhraya PLUS, arah utara, di sini, 8.30 malam tadi.

Kembar tiga mula Tahun Satu

Ipoh: Kembar tiga, Muhammad Nur Syahmi Ridzuan, Muhammad Nur Syahiran Ridzuan dan Muhammad Nur Thaqif Ridzuan, antara 37, 532 murid Tahun Satu yang mendaftar pada sesi persekolan 2016 di Perak.

Empat kereta, satu bas ekspres berlanggar

Ipoh: Seorang lelaki berusia 30 tahun cedera parah manakala kanak-kanak berusia enam tahun cedera ringan dalam kemalangan membabitkan lima kenderaan termasuk sebuah bas ekspres di Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) selepas Terowong Menora arah selatan di sini, petang tadi.

Dua beranak disambung reman 38 hari

Ipoh: Dua beranak yang dipercayai terbabit kes pembunuhan kejam empat mangsa di bengkel kenderaan di Jalan Pahang, berhampiran Plaza Tol Tapah, disambung reman selama 38 hari mengikut Seksyen 4(1)(a) Akta Pencegahan Jenayah 1959 (POCA) di Mahkamah Majistret Ipoh, pagi ini.

Polis mati dipukul: Empat ditahan

Ipoh: Anggota polis yang maut dalam kejadian pukul di Manjung petang semalam, sudah digantung tugas dan dikehendaki polis bagi membantu siasatan membabitkan beberapa kes jenayah.

Mangsa ada tujuh anak

Ipoh: Mayat lelaki yang dipercayai dibunuh dan dicampak ke bawah jambatan di Kilometer 8 Jalan Raya Timur Barat (JRTB), Gerik, dikenali sebagai Joevani Ahmed, 41.