MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Ipoh

Latest News for Ipoh in "General"

Wanita nyaris maut terperosok bawah lori

Ipoh: Seorang penunggang basikal nyaris maut akibat dirempuh sebuah lori ketika cuba melintas jalan dalam kejadian dekat persimpangan lampu isyarat di Jalan Kuala Kangsar, semalam.

Cuaca bikin kacau

Ipoh: Perubahan cuaca yang berlaku secara mendadak sejak akhir-akhir ini terutama cuaca panas terik berikutan fenomena El Nino bermula pertengahan tahun lalu hingga Mac tahun ini memberi kesan buruk terhadap industri pertanian negara.

Pereka grafik didakwa lagi

Ipoh: Pereka grafik, Mohd Fahmi Reza Mohd Zarin, didakwa di Mahkamah Sesyen di sini hari ini kerana memulakan penghantaran komunikasi palsu karikatur badut menyerupai pemimpin negara melalui Facebooknya pada Februari lalu.

Pemandu teksi maut bertembung

Batu Gajah: Seorang maut dan seorang lagi cedera dalam kemalangan membabitkan dua kereta yang bertembung di hadapan sebuah sekolah menengah di Jalan Ipoh-Lumut dekat Batu Gajah malam tadi.

'Kami tahu dia di mana...'

Ipoh: Polis sudah mengenal pasti kedudukan seorang anggota Daish rakyat Malaysia yang didakwa mengancam mengebom Malaysia dan beberapa negara Asia.

Forest Colour tembusi Asia Barat

Ipoh: Produk kecantikan berasaskan herba, Forest Colour iaitu jenama milik Perbadanan Pembangunan Pertanian Negeri Perak (PPPNP) mula menembusi pasaran Asia Barat.

Mohon hujan

Ipoh : Lebih 200 jemaah yang terdiri daripada penduduk sekitar, kakitangan kerajaan dan pelajar tahfiz hadir menunaikan solat sunat Istisqa' di parkir Masjid Sultan Azlan Shah di sini, pagi tadi.

Tahan suspek komen biadap di Facebook

Ipoh: Polis menahan pemilik akaun Facebook yang menulis komen menghina Islam di laman sosial itu di Kamunting, Taiping, pagi tadi.

Didakwa bunuh tanpa niat

Ipoh: Seorang pemunggut barangan lusuh didakwa di Mahkamah Sesyen, di sini, hari ini atas tuduhan membunuh tanpa niat seorang lelaki pada 29 Februari lalu.

Anggota polis mengaku tak salah rasuah

poh : Anggota polis mengaku tidak bersalah atas dua pertuduhan meminta dan menerima rasuah berjumlah RM500 di Mahkamah Sesyen di sini, sebentar tadi.