MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Ipoh

Latest News for Ipoh in "General"

Pelajar cacat penglihatan cemerlang

Ipoh: Berdepan masalah cacat penglihatan kedua-dua belah mata bukan halangan buat A Mahvithia dari Kolej Tingkatan Enam Seri Putera, di sini, memperoleh keputusan cemerlang Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM).

Mahvithia, 22, berjaya mencatat Purata Nilai Gred Keseluruhan (PNGK) 2.92 dengan memperoleh A bagi mata pelajaran Sejarah dan B bagi subjek Bahasa Melayu, Pengajian Am dan Ekonomi.

Bilik rahsia bawah lantai

Ipoh: Pengusaha pusat hiburan yang mengeksploitasi wanita warga asing sebagai pelayan pelanggan (GRO) dan pelacur sanggup mengeluarkan modal membina bilik rahsia bawah tanah dan sukar ditemui bagi memastikan ‘ayam’ mereka selamat jika lokasi terbabit diserbu pihak berkuasa.

Taktik terbaru itu dikesan Pasukan Taktikal Khas Antimaksiat, Perjudian dan Gangsterisme (STAGG) Bukit Aman ketika menyerbu sebuah pusat hiburan di Jalan Medan Ipoh 4, Bandar Baru Medan, di sini, pada Op Noda, semalam.

Tiga sahabat dijel lima tahun

Ipoh: Tiga sahabat dijatuhi hukaman penjara lima tahun oleh Mahkamah Tinggi Ipoh hari ini selepas mengaku bersalah terhadap pertuduhan pilihan menyebabkan kematian seorang lelaki di rumah mangsa di Taman Cemerlang, Hutan Melintang, tiga tahun lalu.

Ketiga-tiga tertuduh M Jagetis, 28, M Hekandan Nair, 22, dan P Gunalan, 21, dijatuhi hukuman itu terhadap tuduhan pilihan mengikut Seksyen 304(b) Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 10 tahun dan denda.

Mati ditembak di Pulau Banding

Ipoh: Seorang lelaki ditemui mati dengan kesan tembakan di kepalanya di Teluk Kulat, Pulau Banding, kira-kira 180 kilometer dari sini, pada 9 Julai lalu.

Ketua Polis Daerah Gerik Supt Jamalani Mat Isa berkata pihaknya menerima maklumat mengenai penemuan mayat Khairul Azizan Zaidi, 29, pada 7.20 pagi daripada seorang lelaki berumur 24 tahun yang juga rakan mangsa.

Wanita nyaris maut terperosok bawah lori

Ipoh: Seorang penunggang basikal nyaris maut akibat dirempuh sebuah lori ketika cuba melintas jalan dalam kejadian dekat persimpangan lampu isyarat di Jalan Kuala Kangsar, semalam.

Cuaca bikin kacau

Ipoh: Perubahan cuaca yang berlaku secara mendadak sejak akhir-akhir ini terutama cuaca panas terik berikutan fenomena El Nino bermula pertengahan tahun lalu hingga Mac tahun ini memberi kesan buruk terhadap industri pertanian negara.

Pereka grafik didakwa lagi

Ipoh: Pereka grafik, Mohd Fahmi Reza Mohd Zarin, didakwa di Mahkamah Sesyen di sini hari ini kerana memulakan penghantaran komunikasi palsu karikatur badut menyerupai pemimpin negara melalui Facebooknya pada Februari lalu.

Pemandu teksi maut bertembung

Batu Gajah: Seorang maut dan seorang lagi cedera dalam kemalangan membabitkan dua kereta yang bertembung di hadapan sebuah sekolah menengah di Jalan Ipoh-Lumut dekat Batu Gajah malam tadi.

'Kami tahu dia di mana...'

Ipoh: Polis sudah mengenal pasti kedudukan seorang anggota Daish rakyat Malaysia yang didakwa mengancam mengebom Malaysia dan beberapa negara Asia.

Forest Colour tembusi Asia Barat

Ipoh: Produk kecantikan berasaskan herba, Forest Colour iaitu jenama milik Perbadanan Pembangunan Pertanian Negeri Perak (PPPNP) mula menembusi pasaran Asia Barat.