MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Ipoh

Latest News for Ipoh in "General"

BANJIR: Perak catat 691 mangsa dipindah

Ipoh : Jumlah mangsa banjir di Perak meningkat dari 415 kepada 691 mangsa yang dipindahkan ke 11 pusat pemindahan sementara (PPS) di daerah Hulu Perak, Kuala Kangsar dan Kinta sehingga 4 pagi tadi.

Sempat curi dua rantai emas

Ipoh: Kedai emas di persimpangan Jalan Ali Pitchay-Jalan Yang Kalsom disamun sekumpulan empat lelaki, 2.15 petang tadi.

Wanita pembuat dasar

IPOH 17 Dis. - Kerajaan negeri memperaku penubuhan Jawatankuasa Pengupayaan 30 Peratus Kedudukan Wanita dalam Semua Sektor bagi melonjak pengliba­tan kaum itu di peringkat pembuat dasar.

Kerajaan sedia RM1.5j

IPOH 16 Dis. - Sebanyak RM1.5 juta telah diperuntukkan untuk penyediaan rancangan tempatan bagi Majlis Daerah Kampar (MDK) dan Majlis Daerah Batu Gajah (MDBG) pada tahun ini.

Jejak Seni Mural tarikan terbaharu Ipoh

IPOH 14 Dis. - Selepas Jejak Warisan Ipoh dan Jejak Makanan Ipoh, orang ramai kini mempunyai lebih banyak pilihan destinasi untuk dilawati di bandar raya ini apabila terdapat tujuh lokasi mural yang menarik dilancarkan hari ini.

Bajet negeri catat lebihan – Zambry

IPOH 12 Dis. - Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir mempertahankan bajet negeri RM1.05 bilion yang dikritik pihak pembangkang sebagai defisit kerana pada akhirnya akan menca­tatkan lebihan.

Cuba pecahkan perpaduan kaum

IPOH 10 Dis. - Pihak pembangkang diingatkan supaya berhati-hati dalam melaksanakan strategi politik mereka supaya tidak memecah belahkan perpaduan kaum di negara ini.

Bapa dipercayai bunuh anak lembam

IPOH 9 Dis. - Seorang bapa ditahan kerana dipercayai membunuh anak sulungnya yang merupakan remaja lembam berusia 21 tahun di Simpang Lima, Parit Buntar, dekat sini hari ini.

 

5 kawasan diwarta HSK

Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir berkata, lima kawasan berkenaan meliputi Hutan Simpan Lekir, Hutan Simpan Kelip-Kelip, Hutan Simpan Piah, Hutan Simpan Teluk Muroh dan Hutan Simpan Teluk Rubiah.

Bajet fokus ekonomi, kesejahteraan rakyat

IPOH 8 Dis. - k erajaan negeri menggariskan lima fokus utama dalam Bajet 2015 iaitu untuk membawa kesejahteraan dan kemakmuran kepada rakyat serta meraih keseimbangan antara ke­perluan ekonomi dan tanggungjawab sosial.