MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Ipoh

Latest News for Ipoh in "General"

Geng mat rempit serang polis diburu

Polis menahan empat mat rempit dipercayai terbabit dalam kejadian menyerang kereta peronda polis dengan batu dalam satu operasi khas mengesan kumpulan terbabit.

Periksa majikan licik

Gabungan Pemandu Lori Perak menuntut jabatan kerajaan melakukan pemeriksaan penuh ke atas syarikat pengangkutan kenderaan berat di seluruh negara bagi memastikan semua mengikut peraturan dan tidak menindas pekerja.

Zambry tempelak pembangkang

Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir menempelak kenyataan pakatan pembangkang negeri ini yang mempertimbangsecara serius untuk mengusulkan undi tidak percaya terhadap Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN), Datuk Seri S. K. Devamany.

Tidak mengaku palsu dokumen

Seorang peniaga mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret Ipoh, di sini, semalam atas tiga pertuduhan memalsukan surat tiga jabatan kerajaan bagi menipu projek pembangunan Orang Asli di kawasan Kuala Kangsar pada Februari dan Jun lalu.

Padah cuba beri rasuah, pekerja ladang dipenjara

Akibat cuba memberi rasuah kepada seorang pegawai Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), seorang pekerja ladang warga Myanmar dikenakan penjara enam bulan dan denda RM10,000 oleh Mahkamah Sesyen di sini, semalam selepas mengaku bersalah atas tuduhan tersebut.

Mayat lelaki atas pokok petai

IPOH - Seorang pemuda Orang Asli ditemui mati tersangkut di atas pokok petai di kawasan hutan yang terletak berhampiran Persiaran Emas 3, Taman Sri Emas dekat Kampar kelmarin.

 

 

PBT bakal dikenakan kompaun

Kerajaan negeri dalam proses kajian dan perbincangan untuk mengenakan kompaun terhadap pihak berkuasa tempatan (PBT) dan negeri yang didapati gagal menguruskan kawasan pembuangan sampah dengan betul sehingga menyebabkan pembiakan nyamuk aedes.

‘Kabaret’ dinihari

Ipoh: Joget hingga pagi. Itu ‘menu tambahan’ disediakan kedai makan di sebuah perkampungan FELDA, dekat sini, yang menjadikan nyanyian dan tarian sebagai tarikan, terutama pada hujung minggu hingga menjadi tumpuan golongan berumur untuk berhibur.

Digilis kereta silih berganti

Ipoh: Seorang anggota Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) maut akibat digilis beberapa kenderaan selepas terjatuh dari motosikal yang ditunggangnya ketika cuba mengelak kerbau, di Jalan Ipoh - Lumut, berhampiran Lahat, di sini, lewat malam kelmarin.

Polis cedera dirempuh motor

Seorang anggota polis melambung dan jatuh terduduk selepas dirempuh samseng jalanan ketika bertugas dalam Ops Sekat di Jalan Silibin-Jelapang awal pagi semalam.