MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Ipoh

Latest News for Ipoh in "General"

Kegemilangan perlombongan Perak

IPOH 16 Sept. - Perbadanan Menteri Besar (MB Inc.) mengorak langkah melalui jalinan kerjasama bersama Jabatan Mineral dan Geosains dalam membangunkan penyelidikan serta analisis geologi sumber mineral di negeri ini.

3,000 peluang pekerjaan di BN Youth Job Fair

IPOH 16 Sept. - Kira-kira 3,000 peluang pekerjaan ditawarkan sempena karnival kerjaya, Barisan Nasional (BN) Youth Job Fair yang akan berlangsung di Dewan Jabatan Belia dan Sukan negeri, di sini pada 27 September ini.

Perak pintu masuk pasaran panel solar

Kerajaan negeri mengharapkan perjanjian persefahaman bersama syarikat panel solar berteknologi tinggi yang berpangkalan di Republik Lithuania, mampu mewujudkan industri seumpamanya di negeri ini.

Gua Tempurung pusat sehenti sukan

Kawasan Gua Tempurung, dekat sini, akan dijadikan pusat sehenti bagi sukan rekreasi termasuk aktiviti pesawat kawalan jauh.

Imigresen gempur premis perniagaan

Seorang kanak-kanak berusia setahun, antara 22 warga asing yang ditahan Jabatan Imigresen Perak dalam operasi bersepadu dijalankan di premis perniagaan di sekitar bandar raya ini.

Ramai kesal soalan UPSR bocor

Isu berhubung soalan bocor pada beberapa subjek dalam Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR), baru-baru ini nyata mendapat pelbagai reaksi daripada orang ramai, khususnya golongan ibu-bapa yang kesal dengan kejadian berkenaan.

Sindiket curi kereta mewah tumpas

Sepasukan pegawai dari Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Perak berjaya menahan seorang lelaki kerana dipercayai terbabit dalam sindiket mencuri kereta mewah di sebuah rumah di Pengkalan Indah, Rabu lalu.

Sindiket curi kereta mewah tumpas

IPOH 7 Sept. - Kegiatan licik seorang lelaki yang bertindak sebagai orang tengah dengan menyimpan sementara kereta yang dilarikan sindiket curi kenderaan terbongkar apabila dia ditahan bersama tiga buah kenderaan mewah bernilai lebih RM1 juta, Rabu lalu.

Saman RM300 guna lampu tambahan

IPOH– Pemilik kenderaan yang memasang aksesori lampu tambahan (lampu strob) boleh disaman RM300 apabila arahan larangan itu dikuatkuasakan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) bermula 1 November depan.

Kes demam denggi meningkat

Kes demam denggi di Perak meningkat 217 peratus atau 2,506 kes bagi tempoh Januari hingga Ogos tahun ini berbanding tempoh sama tahun lepas.