MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Ipoh

Latest News for Ipoh in "General"

Didakwa fitnah PM

Ipoh: Bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin didakwa semula di Mahkamah Sesyen di sini, hari ini selepas dilepaskan tanpa dibebaskan pada 13 Januari lalu atas pertuduhan memfitnah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, kira-kira tiga tahun lalu.

Remaja maut motor terbabas

Ipoh: Seorang remaja maut selepas motosikal ditunggang hilang kawalan menyebabkan mangsa tercampak ke arah besi penghadang jalan di laluan kiri lebuh raya.

Lelaki maut rempuh lori simen

Ipoh: Seorang lelaki maut apabila kereta yang dipandu hilang kawalan lalu merempuh lori simen dari arah bertentangan dalam kemalangan di Jalan Kledang Utara berhampiran Falim di sini, 9 malam tadi.

BANJIR: RM500 bagi setiap keluarga mangsa di Perak

Ipoh: Bantuan wang tunai sebanyak RM500 akan diberikan kerajaan Perak kepada setiap keluarga mangsa banjir di negeri itu.

Nizar lepas tanpa bebas

Ipoh: Mahkamah Sesyen di sini semalam, membuat keputusan melepas tanpa membebaskan bekas Menteri Besar Perak Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin daripada dakwaan memfitnah Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, kira-kira tiga tahun lalu.

Dua remaja disyaki peragut diberkas

Ipoh: Dua remaja lelaki berusia 17 tahun yang dipercayai terbabit dalam kes ragut di kawasan Pasir Puteh di sini, diberkas dalam satu serbuan polis pagi semalam.

Tiga ajal subuh

Ipoh: Tiga penjenayah warga asing yang dipercayai terbabit dengan 17 kes samun di beberapa daerah di negeri itu ditembak mati polis dari Bahagian Jenayah Berat (D9), Ibu Pejabat Kontinjen (IPK) Perak, di Jalan Lasah, Sungai Siput, semalam.

Bas masuk ‘berfoto’

Ipoh: Orang ramai yang bersarapan di sebuah restoran terkejut apabila sebuah bas secara tiba-tiba merempuh tiang konkrit di depan sebuah kedai gambar di Jalan Sultan Iskandar, dekat Pekan Lama Ipoh, di sini, semalam.

Contohi kepemimpinan Rasul

Ipoh: Sultan Perak Sultan Nazrin Muizzuddin Shah bertitah negara Islam bukan satu matlamat dan tidak terbentuk sekadar dengan menamakannya sebagai negara Islam sebaliknya satu kaedah mewujudkan sistem pemerintahan yang menegakkan amal makruf dan menegah kemungkaran.

Pisau terpacak di leher

Ipoh: Seorang wanita warga emas ditemui mati dalam keadaan separuh bogel dengan pisau masih terpacak di leher di kediamannya di Jalan Hospital, di sini lewat malam tadi.