MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Ipoh

Latest News for Ipoh in "General"

Hidayah Ramadan

Ipoh: “Setiap kali menjelang Ramadan, saya cemburu melihat rakan dan adik-beradik menunaikan solat secara berjemaah serta mengamalkan hidup seperti satu keluarga dengan bertukar-tukar makanan untuk berbuka puasa.

Tokan dadah ditahan

Ipoh: Seorang lelaki berusia 29 ditahan polis bersama dadah jenis heroin bernilai RM51,450 dengan anggaran berat keseluruhan 1,029 gram dalam serbuan di Taman Pusing Murni, Pusing dekat sini, Jumaat lalu.

‘Pisang goreng’ 22 along

Ipoh: Seorang wanita berada dalam ketakutan akibat diugut 22 along atau ceti haram selepas gagal membayar hutang yang terpaksa dibuat bagi menambah modal jualan pisang goreng untuk menyara 16 ahli keluarganya.

Panik bunyi penggera

Ipoh: Cubaan seorang lelaki memecahkan mesin ATM di sebuah bank di Bercham, di sini, Selasa lalu, menggunakan tukul dan pahat bukan saja gagal selepas alat penggera berbunyi, malah dia ditahan polis tidak lama kemudian.

Balai polis jadi hospital

Ipoh: “Tangan saya menggeletar masa hendak sambut bayi itu ditambah dengan darah yang banyak. Walaupun takut namun saya terpaksa memberanikan diri disebabkan hanya saya satu-satunya anggota wanita di balai ketika itu,” kata anggota Balai Polis Kampung Tawas Konstabel Hasliza Abdul Jalil yang menjadi bidan menyambut kelahiran seorang bayi, semalam.

Sindiket edar heroin tumpas

Ipoh: Polis menumpaskan sindiket pengedaran dadah jenis heroin dengan menahan lelaki berusia 43 tahun dan merampas dadah seberat 7.478 kilogram bernilai RM374,000 serta pistol dalam serbuan di Taman Desa Rishah Indah, di sini pada 7 Mei lalu.

Bukan khurafat

ipoh: Istiadat Pertabalan Sultan Nazrin Muizzuddin Shah sebagai Sultan Perak ke-35 yang dilaksanakan sekarang tidak bertentangan dengan syarak sebaliknya lebih menjurus kepada usaha memulihara adat dan adab Melayu yang diwarisi
turun-temurun.

Pasangan kekasih 'tokan' dadah

Ipoh: Pasangan kekasih berusia 30-an ditahan polis bersama dadah jenis ketamin seberat 1.12 kilogram dalam serbuan di Taman Syukur, Ipoh Selasa lalu.

Labur RM20j dividen 0

Ipoh: Tiga beranak mengalami kerugian RM20 juta selepas dipercayai ditipu kumpulan syarikat pelaburan hartanah yang difahamkan beroperasi di Pulau Pinang sejak 30 tahun lalu.

Atur strategi secara arif

Ipoh: Sultan Perak Sultan Nazrin Muizzudin Shah menyeru kerajaan dan rakyat negeri Perak agar berupaya melakukan analisis tepat serta mengatur strategi secara arif dalam menghadapi senario semasa negara dan dunia.