MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Ipoh

Latest News for Ipoh in "General"

Denda, penjara jika biak Aedes

Orang ramai bakal berdepan hukuman denda sehingga RM50,000 serta dua tahun penjara atau kedua-duanya sekali sekiranya masih berdegil dengan membiarkan kawasan kediaman terbiar dan tidak terurus hingga menjadi pembiakan nyamuk Aedes.

Dulu bergelumang dosa

Gopeng: "Kalau saya tidak terima mereka, ke mana mereka akan pergi?" itu persoalan yang membuatkan Pengasas Pondok Al-Jaafar, Mohamad Tarudi Bahari, 61, tanpa jemu menerima dan mendidik golongan bermasalah di Pondok Al-Jaafar, Kampung Gunung Panjang, di sini.

565 orang maut nahas di Perak

Seramai 565 individu maut dalam kemalangan jalan raya setakat September lalu di nege­ri ini berbanding 559 orang dalam tempoh sama tahun lalu.

Wanita maut, 2 cedera

Seorang penumpang warga emas maut manakala dua lagi cedera dalam kemalangan membabitkan sebuah bas ekspres dan treler di Kilometer 246.9, Lebuh Raya Utara-Selatan menghala ke selatan di sini awal pagi ini.

Kaut duit warga emas

Kepada warga emas seperti saya, janganlah mudah terpedaya dengan taktik menipu melalui talian telefon dan rujuklah terlebih dahulu kepada pihak yang berkaitan untuk makluman lanjut,” keluh seorang warga emas, Koh Choon Song, 62.
 

Kerajaan Perak berdepan ujian getir

Kerajaan negeri mengakui berdepan cabaran getir untuk mengatasi pencerobohan tanah secara haram bukan sahaja oleh pembalakan haram tetapi juga pembersihan hutan bagi tujuan pertanian.

Dua jam operasi rekod 62 kesalahan

Sebanyak 62 kes pelbagai kesalahan direkodkan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Perak kurang dua jam Operasi Khas Pengarah diadakan di Jalan Kuala Kangsar, di sini, kelmarin.

Syor zakat tebus tanah

Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria mencadangkan wang zakat digunakan untuk menebus semula tanah orang Melayu yang telah tergadai supaya keluasannya tidak berkurangan.

Kayuhan 200km pertama lancar

IPOH – Pengayuh basikal solo, Sheikh Kharleez Bamadhaj Jaffar optimis untuk menjayakan ekspedisi kayuhan sejauh 3,200 kilometer (km) ke Kunming, China biarpun berdepan faktor cuaca yang tidak menentu.

 

Polis rampas syabu RM2.8j di sebalik perniagaan katering

Tiada siapa menyangka sebuah rumah banglo di Taman Lim di sini yang selama ini merupakan tempat operasi perniagaan katering rupanya turut dijadikan makmal memproses dadah jenis syabu.