MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Ipoh

Latest News for Ipoh in "General"

Tiada lagi amaran

Ipoh: Penganjur dan peserta perhimpunan di beberapa lokasi di seluruh negara semalam dan kelmarin bakal berdepan dengan tindakan tegas mengikut undang-undang sedia ada termasuk mengikut Akta Perhimpunan Aman 2012 kerana ia perhimpunan haram.

Vapor difatwa haram

Ipoh: Majlis Fatwa Kebangsaan memutuskan penggunaan rokok elektronik atau dikenali sebagai ‘vapor’ sebagai haram dengan mengambil kira hukum diguna pakai pada shisha yang mempunyai kesan terhadap kesihatan pengguna.

Saya serba salah: Mukhriz

Gopeng: Isu membabitkan derma RM2.6 bilion perlu diselesaikan secepat mungkin kerana ia memberikan persepsi negatif rakyat kepada semua pemimpin UMNO.

Baru dua bulan bekerja

Ipoh: Penjaga tokong ditemui mati dalam keadaan belumuran darah dipercayai dibunuh, di sini, malam tadi.

Penunggang maut, motosikal rentung

Ipoh: Penunggang motosikal berkuasa tinggi maut selepas kenderaannya terbabit kemalangan dengan kereta di Kilometer 6 Jalan Simpang Pulai-Cameron Highlands, berhampiran Kampung Pergom, di sini pagi tadi.

Hidayah Ramadan

Ipoh: “Setiap kali menjelang Ramadan, saya cemburu melihat rakan dan adik-beradik menunaikan solat secara berjemaah serta mengamalkan hidup seperti satu keluarga dengan bertukar-tukar makanan untuk berbuka puasa.

Tokan dadah ditahan

Ipoh: Seorang lelaki berusia 29 ditahan polis bersama dadah jenis heroin bernilai RM51,450 dengan anggaran berat keseluruhan 1,029 gram dalam serbuan di Taman Pusing Murni, Pusing dekat sini, Jumaat lalu.

‘Pisang goreng’ 22 along

Ipoh: Seorang wanita berada dalam ketakutan akibat diugut 22 along atau ceti haram selepas gagal membayar hutang yang terpaksa dibuat bagi menambah modal jualan pisang goreng untuk menyara 16 ahli keluarganya.

Panik bunyi penggera

Ipoh: Cubaan seorang lelaki memecahkan mesin ATM di sebuah bank di Bercham, di sini, Selasa lalu, menggunakan tukul dan pahat bukan saja gagal selepas alat penggera berbunyi, malah dia ditahan polis tidak lama kemudian.

Balai polis jadi hospital

Ipoh: “Tangan saya menggeletar masa hendak sambut bayi itu ditambah dengan darah yang banyak. Walaupun takut namun saya terpaksa memberanikan diri disebabkan hanya saya satu-satunya anggota wanita di balai ketika itu,” kata anggota Balai Polis Kampung Tawas Konstabel Hasliza Abdul Jalil yang menjadi bidan menyambut kelahiran seorang bayi, semalam.