MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Ipoh

Latest News for Ipoh in "General"

Lucut hak RM3.5j

Ipoh: Seorang pegawai Jabatan Perhutanan Daerah Hulu Perak didenda RM70,000 atau tujuh bulan penjara oleh Mahkamah Sesyen di sini semalam, selepas mengaku bersalah menerima wang RM100,000 daripada seorang individu berhubung pembelian satu kawasan balak tiga tahun lalu.

Anak melecur teruk di taska

Ipoh: Seorang bayi lelaki berusia 14 bulan melecur teruk pada bahagian hadapan dan belakang badan dipercayai terkena tumpahan air panas di sebuah taska di Taman Pertama, Buntong, dekat sini, pagi kelmarin.

Maut kereta bertembung lori

Gopeng : Seorang lelaki maut apabila kereta dinaiki bertembung dengan lori membawa muatan arang di Kilometer 18 Jalan Ipoh-Kuala Lumpur di sini, 12.45 tengah malam tadi.

Kurang 20%

Ipoh: Rata-rata peniaga di pasar tani di bandar raya ini menurunkan harga barang jualan mereka sebaik arahan penyelarasan dikeluarkan Kementerian Pertanian Industri dan Asas Tani bagi menurunkan harga 73 jenis barangan basah dan kering pada kadar lima hingga 20 peratus kelmarin.

Didakwa fitnah PM

Ipoh: Bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin didakwa semula di Mahkamah Sesyen di sini, hari ini selepas dilepaskan tanpa dibebaskan pada 13 Januari lalu atas pertuduhan memfitnah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, kira-kira tiga tahun lalu.

Remaja maut motor terbabas

Ipoh: Seorang remaja maut selepas motosikal ditunggang hilang kawalan menyebabkan mangsa tercampak ke arah besi penghadang jalan di laluan kiri lebuh raya.

Lelaki maut rempuh lori simen

Ipoh: Seorang lelaki maut apabila kereta yang dipandu hilang kawalan lalu merempuh lori simen dari arah bertentangan dalam kemalangan di Jalan Kledang Utara berhampiran Falim di sini, 9 malam tadi.

BANJIR: RM500 bagi setiap keluarga mangsa di Perak

Ipoh: Bantuan wang tunai sebanyak RM500 akan diberikan kerajaan Perak kepada setiap keluarga mangsa banjir di negeri itu.

Nizar lepas tanpa bebas

Ipoh: Mahkamah Sesyen di sini semalam, membuat keputusan melepas tanpa membebaskan bekas Menteri Besar Perak Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin daripada dakwaan memfitnah Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, kira-kira tiga tahun lalu.

Dua remaja disyaki peragut diberkas

Ipoh: Dua remaja lelaki berusia 17 tahun yang dipercayai terbabit dalam kes ragut di kawasan Pasir Puteh di sini, diberkas dalam satu serbuan polis pagi semalam.