MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Ipoh

Latest News for Ipoh in "General"

Gua Tempurung pusat sehenti sukan

Kawasan Gua Tempurung, dekat sini, akan dijadikan pusat sehenti bagi sukan rekreasi termasuk aktiviti pesawat kawalan jauh.

Imigresen gempur premis perniagaan

Seorang kanak-kanak berusia setahun, antara 22 warga asing yang ditahan Jabatan Imigresen Perak dalam operasi bersepadu dijalankan di premis perniagaan di sekitar bandar raya ini.

Ramai kesal soalan UPSR bocor

Isu berhubung soalan bocor pada beberapa subjek dalam Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR), baru-baru ini nyata mendapat pelbagai reaksi daripada orang ramai, khususnya golongan ibu-bapa yang kesal dengan kejadian berkenaan.

Sindiket curi kereta mewah tumpas

Sepasukan pegawai dari Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Perak berjaya menahan seorang lelaki kerana dipercayai terbabit dalam sindiket mencuri kereta mewah di sebuah rumah di Pengkalan Indah, Rabu lalu.

Sindiket curi kereta mewah tumpas

IPOH 7 Sept. - Kegiatan licik seorang lelaki yang bertindak sebagai orang tengah dengan menyimpan sementara kereta yang dilarikan sindiket curi kenderaan terbongkar apabila dia ditahan bersama tiga buah kenderaan mewah bernilai lebih RM1 juta, Rabu lalu.

Saman RM300 guna lampu tambahan

IPOH– Pemilik kenderaan yang memasang aksesori lampu tambahan (lampu strob) boleh disaman RM300 apabila arahan larangan itu dikuatkuasakan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) bermula 1 November depan.

Kes demam denggi meningkat

Kes demam denggi di Perak meningkat 217 peratus atau 2,506 kes bagi tempoh Januari hingga Ogos tahun ini berbanding tempoh sama tahun lepas.

Perak isytihar perangi denggi

Kerajaan negeri hari ini memulakan 'perang' menentang penularan denggi memandangkan wabak itu menunjukkan peningkatan kes yang sangat serius sejak awal tahun ini.

Geng mat rempit serang polis diburu

Polis menahan empat mat rempit dipercayai terbabit dalam kejadian menyerang kereta peronda polis dengan batu dalam satu operasi khas mengesan kumpulan terbabit.

Periksa majikan licik

Gabungan Pemandu Lori Perak menuntut jabatan kerajaan melakukan pemeriksaan penuh ke atas syarikat pengangkutan kenderaan berat di seluruh negara bagi memastikan semua mengikut peraturan dan tidak menindas pekerja.