MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Ipoh

Latest News for Ipoh in "General"

50,000 unit vaksin anjing gila

Ipoh: Kerajaan menempah 50,000 unit vaksin bagi menangani penularan wabak penyakit anjing gila atau rabies, kata Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek.

50,000 unit vaksin anjing gila

Ipoh: Kerajaan menempah 50,000 unit vaksin bagi menangani penularan wabak penyakit anjing gila atau rabies, kata Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek.

Masuk bilik mak setiap hari...

Ipoh: “Saya rindukan teguran dan teriak emak di pagi raya. Setiap kali melintasi biliknya, saya akan menjenguk seolah-olah mengharapkan emak ada di situ,” kata anak bongsu Allahyarham Rusiah Suar, 56, seorang daripada tujuh jemaah haji Malaysia yang terkorban dalam kejadian kren tumbang di Masjidilharam pada 11 September lalu.

Onar Boba punah

Ipoh: Polis berjaya melumpuhkan sebuah sindiket curi kenderaan dengan penahanan dua lelaki dan merampas sejumlah komponen kenderaan bernilai RM300,000 di sebuah gudang di Taman Rishah, di sini, 15 September lalu.

Tahan suami isteri, rampas dadah

Ipoh : Penahanan suami isteri di hadapan rumah di Taman Jalong Baru, Sungai Siput dekat sini 9.15 malam kelmarin membawa kepada penemuan pelbagai jenis dadah antaranya heroin, methamphetamine dan eramin 5 .

Taman herba dijenama semula

IPOH 18 Sept. - Taman Herba Negeri Perak bakal dijenamakan semula serta dibangunkan dengan infrastruktur lebih lengkap bagi menjadikannya sebagai Pusat Pembangunan Industri Herba di bawah Rancangan Malaysia Ke-11(RMK-11) selari dengan komitmen kerajaan untuk memajukan bidang berkenaan.

Hanya RM1,000 untuk kahwin

Ipoh: “Saya gembira kerana bukan saja dapat melangsungkan perkahwinan bersama kakak pada hari sama, tetapi bersama puluhan pasangan lain. Ini membuatkan hari bersejarah saya lebih bermakna,” kata Nor Aina Ahmad, 20, seorang daripada pengantin yang menyertai Majlis Pernikahan Beramai-Ramai Jama’ie Syar’ie di Masjid Sultan Azlan Shah, di sini, semalam.

60 pasangan nikah beramai-ramai

Ipoh: Enam puluh pasangan selamat diijabkabulkan pada Majlis Pernikahan beramai-ramai Jama'ie Syar'ie di Masjid Sultan Azlan Shah, di sini, hari ini.

Kereta dibakar, nombor casis dikikis

Bagan datoh – Pe­nemuan sebuah kereta rentung dalam kebun kelapa sawit di Kampung Sungai Samak, Hutan Melintang di sini kelmarin dikatakan satu per­buatan jenayah terancang selepas suspek dipercayai mengikis nombor casis, membuang enjin sebelum membakar kenderaan ber­kenaan.

Bina bandar Gen Y

Ipoh: Projek perintis Bandar Belia atau ‘Youth City’ yang diwujudkan di Tanjung Malim, dekat sini, adalah cerminan kerajaan memahami keperluan generasi muda atau Gen Y.