MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Kuala Kangsar

Latest News for Kuala Kangsar in "General"

‘Tolong wei....tolong wei...’

Kuala Kangsar: “Tolong wei...tolong wei...aku dengan Joe kemalangan ni...Joe dah meninggal...dah meninggal...Ya Allah..,” itulah mesej suara yang dikirim Muhammad Nasrullah Abd Ghaffar, 29, yang dikirim melalui WhatsApp kepada rakan serumahnya, Syawal Ibrahim, 25, yang berada di Ipoh, dekat sini.

Diseret treler 100 meter

Kuala Kangsar: Kereta dipandu Joeri Ramli, 34, yang rentung dalam kemalangan di Kilometer (KM) 254.8 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah utara, di sini, semalam, diseret treler membawa muatan besi seberat 60 tan sejauh kira-kira 100 meter sebelum terbakar.

Lelaki maut, wanita cedera kemalangan

Kuala Kangsar: Seorang lelaki maut, manakala seorang wanita cedera dalam kemalangan membabitkan treler dan kereta yang musnah terbakar di Kilometer (KM) 254.7 lebuh raya PLUS arah utara di sini, pagi tadi.

BANJIR: Peniaga di Dataran Kuala Kangsar dinasihat berpindah

Kuala Kangsar: Jabatan Penerangan di sini menasihatkan peniaga di sekitar Dataran Kuala Kangsar berpindah selepas air dari Sungai Perak mula naik.

Bukan punca banjir

KUALA KANGSAR 25 Dis. - Tindakan Tenaga Nasional Berhad (TNB) melepaskan air dari kesemua empat empangan janakuasanya di hulu Sungai Perak bukan punca banjir yang melanda beberapa kawasan negeri ini.

Jangan lihat perbezaan sebagai negatif

KUALA KANGSAR 18 Dis. - Perbezaan pendapat yang dilihat dari sudut negatif mampu menggugat hubu­ngan harmoni sesama manusia, selain menjejaskan keseimbangan dalam hubungan antara kaum dan agama.

Terperangkap akibat pokok tumbang

Tiga lelaki berdepan detik cemas apabila kenderaan pacuan empat roda dinaiki terperangkap dalam hutan selepas laluan mereka dihalang sebatang pokok tumbang berhampiran Kampung Tiong, petang kelmarin.

Suspek kes cabul dicari

KUALA KANGSAR - Polis kini mengesan seorang lelaki berusia 29 tahun bagi membantu siasatan kes cabul terhadap beberapa murid lelaki di sebuah sekolah, di sini.

Cadang tempat berhimpun baharu

Ahli Parlimen Kuala Kangsar, Datuk Wan Khair-Il Anuar Wan Ahmad yakin Kuala Kangsar mampu menjadi lokasi pelancongan di Perak dan bakal dimasukkan dalam kalendar pelancongan di Perak.

Pengamal tarekat perlu berdaftar dengan JAIPk

Pengamal tarekat di negeri ini diminta mendaftarkan ajaran masing-masing kepada Jabatan Agama Islam Perak (JAIPk) sebaik sahaja Enakmen Kawalan Tarekat Perak diwartakan.