MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Kuala Kangsar

Latest News for Kuala Kangsar in "General"

Ambil tindakan pencegahan secara tegas

Kuala Kangsar: Sultan Perak Sultan Nazrin Muizzuddin Shah menggesa supaya tindakan tegas diambil terhadap individu yang terbabit dalam kegiatan menjual dan menganugerahkan darjah kebesaran palsu.

Lebih 3,000 peserta pusing `Kuale'

Kuala Kangsar: Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah dan Raja Permaisuri, Tuanku Zara Salim menyertai program Larian Hari Keputeraan Sultan Nazrin di Jalan Tun Razak, di sini, pagi ini.

Orang Asli terputus hubungan

Sungai Siput : Ratusan penduduk di perkampungan Orang Asli Kampung Bawong di sini, terputus hubungan selepas laluan jalan utama dari kampung berkenaan menghala Pos Poi dan Pos Piah dekat sini, terputus.

Junjung kasih Tuanku

Kuala Kangsar: Istiadat Pertabalan Sultan Nazrin Muizzuddin Shah sebagai Sultan Perak ke-35 disempurnakan, semalam, dengan upacara Tabal Adat diadakan di Istana Iskandariah, di sini.

Bina Panca Persada 11 tingkat

Kuala Kangsar: Persiapan dan acara bagi istiadat pertabalan Sultan Nazrin Muizzuddin Shah sebagai Sultan Perak ke-35, kini berjalan lancar.

‘Tolong wei....tolong wei...’

Kuala Kangsar: “Tolong wei...tolong wei...aku dengan Joe kemalangan ni...Joe dah meninggal...dah meninggal...Ya Allah..,” itulah mesej suara yang dikirim Muhammad Nasrullah Abd Ghaffar, 29, yang dikirim melalui WhatsApp kepada rakan serumahnya, Syawal Ibrahim, 25, yang berada di Ipoh, dekat sini.

Diseret treler 100 meter

Kuala Kangsar: Kereta dipandu Joeri Ramli, 34, yang rentung dalam kemalangan di Kilometer (KM) 254.8 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah utara, di sini, semalam, diseret treler membawa muatan besi seberat 60 tan sejauh kira-kira 100 meter sebelum terbakar.

Lelaki maut, wanita cedera kemalangan

Kuala Kangsar: Seorang lelaki maut, manakala seorang wanita cedera dalam kemalangan membabitkan treler dan kereta yang musnah terbakar di Kilometer (KM) 254.7 lebuh raya PLUS arah utara di sini, pagi tadi.

BANJIR: Peniaga di Dataran Kuala Kangsar dinasihat berpindah

Kuala Kangsar: Jabatan Penerangan di sini menasihatkan peniaga di sekitar Dataran Kuala Kangsar berpindah selepas air dari Sungai Perak mula naik.

Bukan punca banjir

KUALA KANGSAR 25 Dis. - Tindakan Tenaga Nasional Berhad (TNB) melepaskan air dari kesemua empat empangan janakuasanya di hulu Sungai Perak bukan punca banjir yang melanda beberapa kawasan negeri ini.