MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Perak

Latest News for State Perak in "General"

RM3.5 juta untuk AKU

NILAI bidaan plat kenderaan siri AKU dikeluarkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Perak sebanyak RM3.5 juta antara tertinggi bagi siri plat kenderaan di negeri itu.

Pengarah JPJ negeri, Mohd Zawawi Zakaria berkata, bidaan paling tinggi adalah AKU 1 dengan nilai RM207,898.

Beliau berkata, dua nombor popular iaitu AKU 8055 dan AKU 805 masing-masing dengan nilai bidaan tertinggi RM74,000 dan RM28,000.

Katanya, kedua-dua nombor itu popular kerana dikaitkan dengan maksud 'aku boss'dan 'aku bos' dengan masing-masing 27 dan 18 pembida.

Harga beras import mungkin naik

Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani (MOA) tidak menolak kemungkinan harga beras import akan meningkat pada masa akan datang kerana komoditi itu bukanlah barangan kawalan dan harganya bergantung pasaran beras dunia.

 

Nombor plat AKU 8055 tarik bidaan tertinggi

Nombor pendaftaran kenderaan AKU 8055 yang mempunyai sebutan AKU BOSS mendapat permintaan tertinggi apabila bidaan untuk nombor plat berkenaan dibuka secara rasmi mulai hari ini.

 

Pasang bom pada kereta, cara terbaru ‘along’ tagih hutang

Seorang lelaki berusia 50 tahun parah di kedua-dua belah kaki akibat terkena letupan bom buatan sendiri, yang dipercayai dipasang di keretanya oleh “along” untuk menagih hutang, lapor Harian Metro hari ini.

 

Kanak-kanak dijadikan buruh paksa di Perak

Polis Perak mengesahkan terdapat kanak-kanak yang digunakan sebagai buruh paksa oleh sindiket pemerdagangan manusia seperti yang dikesan di Gerik, Ahad lepas.

 

‘Awan bergulung’ gemparkan penduduk Pekan Langkap

Awan bergulung seperti ombak gadang yang muncul di ruang angkasa Pekan Langkap dan Chui Chak pagi semalam menggemparkan penduduk sekitar kawasan itu.

 

Kebocoran dokumen dedahkan kebolehan kapal selam Scorpene

Kebocoran data besar-besaran menimpa kapal selam buatan DCNS Perancis yang pernah dijual kepada Malaysia, India dan Chile, menurut akhbar The Australian hari ini.

 

2 beradik dakwa polis tampar dan cucuh api

Ditampar, ditendang dan dicucuh dengan pemetik api - itulah dakwaan penderaan yang menimpa dua beradik dilakukan oleh pihak polis yang kononnya mahu mereka menandatangani kenyataan saksi.

 

Inspektor, Koperal disyaki minta rasuah

Inspektor polis dan seorang Koperal direman selama dua hari di Mahkamah Majistret di sini, hari ini kerana dipercayai terbabit dalam kes rasuah.

Lebih 100 Kes Tolak Vaksin Direkodkan Di Perak Jan-Mei

Sebanyak 102 kes ibu bapa menolak suntikan vaksin untuk anak mereka direkodkan dalam tempoh Januari hingga Mei tahun ini di Perak, kata Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan, Pengangkutan, Hal Ehwal Bukan Islam, Integrasi Nasional dan Kampung Baharu negeri, Datuk Dr. Mah Hang Soon.