MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Perak

Latest News for State Perak in "Politics"

Kelakarnya saman Tajuddin ini, kata Khalid

Anggota parlimen Shah Alam Khalid Samad menyifatkan saman Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman terhadapnya sebagai “kelakar”.

 

‘Sial, lembu, kepala otak’ selepas serangan ke atas Teresa Kok

Dewan Rakyat hari ini kecoh selepas kenyataan berbaur seksual daripada Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN), Datuk Tajuddin Abdul Rahman (BN-Pasir Salak) ke atas Teresa Kok (DAP-Seputeh).

 

Tolak PAS, tolak ‘cash is king’ - Tun Mahathir

Tun Dr Mahathir Mohamad menulis surat terbuka kepada pengundi di Sungai Besar dan Kuala Kangsar yang akan megundi Sabtu ini, dengan menggsa mereka memberikan isyarat kepada Datuk Seri Najib Razak bahawa rakyat menolak “cash is king” (duit itu raja).

 

Selepas umum bantuan RM500, PM mohon pekebun kecil undi BN

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak hari ini mengumumkan bantuan khas RM500 kepada 388,111 pekebun kecil getah seluruh negara melalui Bantuan Khas Kejatuhan Harga Getah.

 

Lapor SPR kain rentang kontroversi

Pemuda UMNO sudah membuat laporan kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mengenai kain rentang berbentuk tuduhan dan fitnah di Kuala Kangsar.

Pengundi muda Kuala Kangsar mahu calon menepati janji

"Kami mahukan pemimpin yang mampu menepati janji dan tidak sekadar memberi 'gula'gula", demikian antara suara hati pengundi muda menjelang pilihan raya kecil (PRK) Parlimen Kuala Kangsar.

 

'Kata susah, menderita, tapi saya tengok lebuhraya sesak' - Noor Azmi

Kesesakan di lebuh raya dengan jumlah kenderaan yang semakin meningkat, jumlah orang ramai yang melancong ke luar negara serta kemampuan umat Islam menunaikan umrah adalah bukti bahawa Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) membuktikan bahawa rakyat tidak menderita seperti yang didakwa oleh pembangkang, kata seorang wakil rakyat BN.

 

Pakatan Harapan intai enam kerusi

Pakatan Harapan Perak sedang mengintai sekurang-kurangnya enam kerusi Dun di negeri ini pada PRU14 sebagai tambahan kerusi yang dimenangi wakil parti masing-masing pada PRU13 lalu.

Umno Tanjung Malim jawab poster 'mana satu bohong'

Ketua Umno Tanjung Malim Khusairi Talib menafikan beliau berkata “yakin wang RM2.6b telah dibelanjakan sepenuhnya untuk Umno”, seperti disebar meluas di Internet.

 

Hamidah sepentas dengan PAS untuk 'Selamatkan Malaysia'

Selepas dipecat daripada Umno, bekas ketua Wanita Bahagian Gopeng Datuk Hamidah Othman bakal berkongsi pentas bersama Naib Presiden PAS, Idris Ahmad dalam satu wacana perdana 'Selamatkan Malaysia' pada 17 Januari ini.