MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Telok Intan

Latest News for Telok Intan in "General"

Sukan Air Perak meriah

BAGAN DATOH 15 Dis. - Lebih 15,000 orang menyaksikan Karnival Sukan Air Perak 2014 selama tiga hari yang berakhir semalam di muara Sungai Perak dekat Jeti Bagan Datoh di sini.

Sukan bendang undang nostalgia

TELUK INTAN 7 Dis. - Hampir 1,000 orang menyaksikan acara sukan rakyat unik dikenali ‘Sukan Bendang’ yang julung kali diadakan di kawasan sawah padi di Sungai Manik dekat sini semalam.

20,000 meriahkan 
Fiesta D’Anson

TELUK INTAN 7 Dis. - Lebih 20,000 pengunjung memeriahkan Fiesta D’Anson anjuran Gerakan Belia 4B Teluk Intan yang berlangsung di Dataran Menara Condong di sini semalam.

BR1M 4.0 hujung Januari

 

Teluk Intan: Bayaran pertama Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 4.0 akan mula dibuat selewat-lewatnya hujung Januari 2015, selepas semua proses kemas kini maklumat bagi penerima lama dibuat dan permohonan baru dinilai sama ada layak atau tidak menerima bantuan berkenaan.

Ceria terima rumah baharu

RUMAH BAHARU. Jabatan Bomba dan Penyelamat Negeri Perak berjaya melaksanakan Projek Strategi Lautan Biru Kebangsaan Ke-7 (NBOS7) menerusi pembinaan rumah baharu kepada sebuah keluarga yang kehilangan tempat tinggal akibat kebakaran pada tahun lalu.

Kapten feri wanita didenda RM10,000

Gara-gara cuba membantu dua warga Indonesia tanpa dokumen sah pulang ke negara asal, seorang kapten feri wanita dikenakan denda RM10,000.

Buang bayi: Polis belum ada petunjuk

Polis masih belum mendapat petunjuk mengenai individu yang bertanggungjawab dalam kes bayi yang ditinggalkan di kebun kelapa sawit, di Kampung Masri, Batu 21, Sungai Batang, Rungkup.

Pasangan pengantin diarak naik pedati

Hasrat seorang pengantin perempuan yang mahu diarak bersama pasangannya menaiki sebuah pedati sebagai simbolik menyingkap adat raja-raja Melayu terdahulu, tercapai jua apabila dia selamat disandingkan, tengah hari ini.

Persaraan Guru Besar SK Degong dirai dengan perasaan sedih

Majlis persaraan Guru Besar Sekolah Kebangsaan (SK) Degong, Langkap dekat sini, Umi Osman baru-baru ini dirai dengan perasaan sedih oleh guru dan kakitangan serta murid-murid sekolah berkenaan.

KRT Jalan Manggis pasang 300 bendera

TELUK INTAN - Bagi menyemarakkan semangat kemerdekaan, Kawasan Rukun Tetangga (KRT) Jalan Manggis, di sini, memasang bendera di setiap pelusuk kawasan berkenaan, semalam.