MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Telok Intan

Latest News for Telok Intan in "General"

32 lagi mayat mangsa tragedi bot karam temui

BAGAN DATOH – Sejumlah 32 lagi mayat mangsa bot karam di perairan Sabak Bernam, Selangor ditemui oleh pasukan mencari dan menyelamat di sini semalam.

Diberkas curi lori telur

Teluk Intan: Seorang lelaki yang melarikan sebuah lori yang sarat dengan muatan telur ayam diberkas selepas 10 minit dia melarikan kenderaan itu, semalam.

Budak OKU dikhuatiri lemas

Teluk Intan: Seorang kanak-kanak lelaki orang kurang upaya (OKU) berusia 11 tahun dikhuatiri lemas selepas dipercayai tergelincir di tepi Sungai Chikus, Langkap, di sini.

Lelaki maut bertembung lori

Teluk Intan : Seorang lelaki maut manakala seorang lagi cedera dalam kemalangan membabitkan dua kenderaan di hadapan restoran di Jalan Ulu Dedap, Teluk Intan di sini, pagi tadi.

15 tahun jaga sahabat

Teluk Intan: “Saya tidak kisah apa pandangan orang lain. Memang betul kami berlainan budaya, bangsa dan agama, namun ia sedikit pun tidak menghalang saya daripada berbakti dan membantu sesama insan,” kata Mohd Yusuf Rohani, 45.

Suami maut, isteri dan tiga anak cedera

Teluk Intan: Seorang lelaki berusia 33 tahun maut, manakala isteri serta tiga anaknya cedera selepas kereta Perodua Kancil dinaiki mereka terbabit kemalangan dengan sebuah traktor kilometer 14 Jalan Teluk Intan -Chenderong Balai, di sini.

Menara Condong Teluk Intan Warisan Kebangsaan

Teluk Intan: Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin sebentar tadi mengisytiharkan Menara Condong Teluk Intan yang berusia 130 tahun sebagai Warisan Kebangsaan.

Sukan Air Perak meriah

BAGAN DATOH 15 Dis. - Lebih 15,000 orang menyaksikan Karnival Sukan Air Perak 2014 selama tiga hari yang berakhir semalam di muara Sungai Perak dekat Jeti Bagan Datoh di sini.

Sukan bendang undang nostalgia

TELUK INTAN 7 Dis. - Hampir 1,000 orang menyaksikan acara sukan rakyat unik dikenali ‘Sukan Bendang’ yang julung kali diadakan di kawasan sawah padi di Sungai Manik dekat sini semalam.

20,000 meriahkan 
Fiesta D’Anson

TELUK INTAN 7 Dis. - Lebih 20,000 pengunjung memeriahkan Fiesta D’Anson anjuran Gerakan Belia 4B Teluk Intan yang berlangsung di Dataran Menara Condong di sini semalam.