MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Telok Intan

Hilang selepas hantar pekerja

 
TELUK INTAN - “Makcik hanya berdoa setiap hari supaya menemui anak lelaki makcik yang hilang lebih kurang dua minggu lalu kerana bimbangkan keselamatannya,” kata Rohani Ahmad 56.
 
Rohani berkata, anaknya, Ishar Idris, 25, yang baru bekerja selama sebulan di Seremban, Negeri Sembilan hilang selepas menghantar pekerja majikannya ke kawasan pembinaan di
sana, pada 1 Jun lalu.
 
Menurutnya, kehilangan anak ketiga daripada lima beradik disedari apabila majikan Ishar menghubunginya dan mengatakan anaknya itu tidak datang mengambil pekerja seperti biasa.
 
"Berita itu mengejutkan makcik dan kami sekeluarga berusaha menghubunginya namun gagal," katanya kepada Sinar Harian.
 
Kata Rohani, dia turut menghubungi kawan Ishar di Seremban selain mencari di kawasan itu namun usaha tersebut sia-sia.
 
“Kemudian kami sekeluarga bertindak membuat laporan polis mengenai kehilangan Ishar.
 
"Makcik bimbangkan keselamatannya dan berharap sesiapa yang ternampak atau terserempak dengan Ishar sila hubungi kami di talian 013- 4687965 (Rohani) atau 012- 6437703 (Mohd Ameruddin),” katanya.
 
Sementara itu, Ketua Puteri UMNO Bahagian Teluk Intan, Nor Azryna Mohd Jainuri berkata, wanita itu berjumpa dengannya dan memberitahu masalah yang dihadapi.
 
Katanya, beliau meminta pertolongan orang ramai jika melihat Ishar di mana-mana sila hubungi pihak polis atau ahli keluarganya segera. 
 
sumber : sinarharian.com.my